Wespen in Antwerpen

Overal in België komen wespen voor. Maar vooral de grote steden blijken populair bij deze insecten. Ook de stad Antwerpen is hierop geen uitzondering. Maar waarom is de stad zo in trek bij wespen? Deze populariteit heeft alles te maken met de grote bedrijvigheid in de stad. Grote groepen mensen veroorzaken veel afval. Wespen komen op het afval af. Maar ook de ijsjes, de drankjes en de overige lekkernijen die de stadsbezoekers nuttigen trekken wespen aan.

Wespenoverlast in de stad

Dat er in Antwerpen veel wespen te vinden zijn, is goed te verklaren. De grote bedrijvigheid in de stad trekt wespen aan. Mensen consumeren immers allerlei versnaperingen waar wespen ook dol op zijn. Vooral in de zomermaanden is de stad bij de wespen populair. Logisch, want de bedrijvigheid op straat is met mooi weer groter. Mensen consumeren dan drankjes op het terras of eten een ijsje terwijl ze door de stad slenteren. Helaas kan de wesp de ontspanning op deze zomerse dagen voor mensen aardig verpesten. Ze gaan namelijk op het eten zitten, vallen in een glas drinken of zoemen om je heen. We kunnen dus met recht stellen dat de wespen overlast in de stad veroorzaken.

Wespennesten in natuurgebieden

Wil je de wespenoverlast in de stad ontvluchten door naar een natuurgebied te gaan? Dan kun je behoorlijk teleurgesteld worden. De wespen bevinden zich namelijk niet alleen in de stad. Ook de diverse natuurgebieden zijn in trek bij wespen. De wespen bouwen hier graag hun nest. De kans is groot dat je tijdens een wandeling in zo’n natuurgebied geen last hebt van de wespen. Echter, je moet wel goed opletten waar je loopt. Als je te dicht bij een wespennest in de buurt komt, zal je waarschijnlijk gestoken worden. De wespen beschermen hun nest namelijk met veel agressie.

Voorkom dat je gestoken wordt

Een wespensteek is niet prettig. De steek zelf doet vaak pijn en zorgt uiteindelijk voor een rode en geïrriteerde huid. Wanneer je allergisch bent voor wespengif kan één wespensteek zelfs fataal zijn. Ook wanneer je veelvuldig achter elkaar door een wesp gestoken wordt, is dat gevaarlijk. De grote hoeveelheid gif kan je lichaam niet verdragen waardoor je kunt sterven. Je wordt dan ook liever niet gestoken door een wesp. Maar hoe voorkom je een wespensteek? Het is belangrijk dat je niet naar en wesp slaat als hij in de buurt is. Wespen steken namelijk als ze zich in het nauw gedreven voelen. Blijf rustig en houd zo veel mogelijk afstand van de wespen.

Geef een antwoord