Verwelkom je kindje in de wereld met de mooiste doopsuiker

Een kindje krijgen is een grote gebeurtenis. Je kijkt negen lange maanden uit naar dat kleine wonder. Je voelt de eerste schopjes in je buik en je dagdroomt over wat voor persoon je kindje zal worden. En natuurlijk bereid je de geboorte voor door een kamertje te bouwen, kleertjes te kopen en doopsuiker te kiezen.

Het start met een kaartje

Het versturen van een geboortekaartje is een prachtige traditie. Mensen ontvangen maar wat graag een kaartje met daarop de naam van jouw kindje. Het kiezen van een passend kaartje kan daarom best een sinecure zijn. Je wil natuurlijk een mooi kaartje, dat bovendien past bij jouw stijl en het geslacht van de baby.

Een geboortekaartje kiezen start dus al ver voor de geboorte. Kies je voor een genderneutraal kaartje of ga je volop voor traditionele kleuren en motieven? Misschien kan je er iets heel persoonlijk van maken door het kaartje zelf te ontwerpen of door een eigen tekening of gedicht te gebruiken.  

Trek de stijl door

Na de geboorte kan je trots jouw kindje tonen aan jouw familie en vrienden. Het is de eerste kennismaking, de start van een lange relatie tussen jouw kindje en zijn oma, opa, tantes en ooms. Natuurlijk wil je dan de mooiste doopsuiker kunnen uitdelen.

Door de stijl van je geboortekaartjes door te trekken naar je doopsuiker, creëer je een mooi geheel. Gebruik dezelfde kleuren, of laat kleine stickers maken met daarop de naam van je kindje zoals hij op het geboortekaartje staat.

Creëer je eigen stijl

Vroeger bestond doopsuiker uit eenvoudige suikerbonen. Soms kreeg je al eens suikeramandelen. Maar tegenwoordig is the sky the limit. Je kan alle kanten op met je doopsuiker, van de klassieke suikerbonen tot hippe zeepjes en planten. En wie houdt je tegen om een mix aan te bieden? Heerlijke zoete traktaties voor de kinderen en iets huiselijk voor de volwassenen kunnen prima.

Vergeet ook zeker niet om een bedankingskaartje te maken. Ook dat kan weer in dezelfde stijl als het kaartje en de doopsuiker, maar veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om een leuke foto van de baby op te sturen.

Hoe je het precies aanpakt, maakt eigenlijk niet uit. Het belangrijkste is dat jij het geheel mooi vindt en dat je iets kan geven aan de bezoekers die jouw baby komen bewonderen. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om: de nieuwe baby. Jouw baby.

Geef een reactie