Inschrijven bij een modellenbureau

Heel veel meisjes dromen ervan: een carrière als model. Het is een lastige wereld om tussen te komen, maar het is natuurlijk wel mogelijk om gescout te worden. Wanneer je je wilt aanmelden bij een modellenbureau zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. In dit blog geef ik een paar tips.

Zoek een modellenbureau

Ten eerste is het belangrijk om een geschikt modellenbureau te vinden. Kies niet voor kleine modellenbureaus met vage recensies en spelfouten. Dit kunnen namelijk oplichters zijn! Kies in plaats daarvan voor bekende modellenbureaus met goede recensies. Probeer het bij een aantal modellenbureaus: modellenbureaus krijgen dagelijks heel veel aanmeldingen, dus het is goed om je kansen te verspreiden.

Goede foto’s

Wanneer je een lijstje met modellenbureaus hebt gemaakt die bij jou passen is het natuurlijk belangrijk om goede foto’s van jezelf te maken. Dit kun je het best doen met een Spiegelreflexcamera, om zeker te weten dat de kwaliteit goed is. Het niet nodig om te poseren op deze foto’s. Een goed modellenbureau vraagt altijd om simpele foto’s waar je jouw uiterlijke kenmerken goed kunt zien. Maak de foto’s altijd zonder make-up! Zorg ook voor verschillende foto’s: een close-up waar je niet lacht, een foto waar je hele lichaam op staan en een close-up waar je wel lacht. Heb je een aantal foto’s gemaakt? Maak dan een kleine selectie van de beste foto’s om op te sturen.

Gegevens

Naast mooie foto’s wil het modellenbureau ook jouw gegevens hebben. Denk hierbij aan uiterlijke gegevens, zoals: haar- en oogkleur, je lengte, schoenmaat en je contactgegevens. Daarnaast moet je jezelf opmeten. Dit werkt het best met een meetlint. Meet de omtrek van je borst, taille en heupen. Heb je al deze gegevens verzameld? Dan ben je klaar om de modellenbureaus te benaderen.

Modellenbureaus benaderen

Stuur je foto’s en gegevens op naar de verschillende modellenbureaus die je hebt gevonden. Wanneer je dit hebt gedaan ben je voorlopig klaar en kun je alleen maar wachten op een reactie. Ben je het niet geworden? Geef het dan niet te snel op! Veel modellenbureaus zijn al helemaal vol. Probeer het dus gewoon bij een ander modellenbureau.

Gescout via Instagram

Ben je gescout via social media? Dat kan! Veel modellenbureaus scouten tegenwoordig via Instagram. Het gevaar aan social media is alleen dat er ook een heleboel nepbureaus tussen zitten. Kijk dus goed naar het account. Hebben ze een website en ziet die er echt uit? Hoeveel volgers heeft het modellenbureau op hun social media? Zijn het echte volgers? Allemaal dingen die je kunt checken. Heb je afgesproken met een modellenbureau dat je via social media heeft benaderd? Zorg er dan áltijd voor dat er iemand met je meegaat voor de zekerheid.

Geef een reactie