Tips voor de verbouwing van jouw badkamer

Een verbouwing of verhuizing is altijd leuk. Mensen worden vaak al enthousiast wanneer ze weten dat ze nieuwe meubelen kunnen uitzoeken. De verbouwing van een badkamer kan een hele opgave zijn. Soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Het is daarom altijd wat makkelijker om dit in stappen te verdelen. Zo kun je per onderdeel goed onderzoek doen en de tijd nemen om te beslissen wat je precies wil. 

Maak een moodboard

Voordat je daadwerkelijk de badkamer gaat verbouwen, heb je waarschijnlijk al een beeld van hoe je wil dat de badkamer eruit komt te zien. Je hebt al een idee van waar je het toilet wil hebben staan, waar een bad en de douche. Een tip is dan ook om van tevoren al wat inspiratie op te doen, bijvoorbeeld op Pinterest. Je kunt een soort moodboard maken met bestaande badkamers of meubelen die jij mooi vindt. Op basis hiervan kun je zelf meubelen uitzoeken, maar je kunt ook naar een sanitair winkel gaan om wat advies te vragen.

Stel een budget op

Dit brengt ons bij de tweede tip: het vastzetten van een budget. Een badkamerverbouwing of renovatie kan erg duur zijn. Er wordt gemiddeld een bedrag van 475 euro per vierkante meter gerekend. Je kan het natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wil door bijvoorbeeld aanbiedingen in de gaten te houden. Als je kosten wil besparen, kun je het best de bestaande indeling van je badkamer houden want zo hoef je geen leidingen te verplaatsen. 

Tijd voor de verbouwing!

Oké, heb je een idee van hoe je wil dat je badkamer eruitziet? En heb je een budget vastgesteld waarbinnen jij denkt dat het mogelijk moet zijn? Dan wordt het tijd om de meubelen aan te schaffen. Begin je met het toilet? Wil je ook graag een nieuwe douchecabine, wasbak en wastafel? Wellicht wil je ook een nieuw bad kopen? Ongeacht welke meubelen je uiteindelijk aanschaft, willen we benadrukken dat de levering van badkamermeubelen langer duurt dan wanneer je bijvoorbeeld kleding aanschaft. Houd hier dus rekening mee en bestel jouw toilet, wastafel of bad op tijd. 

Onmisbaar: een bad 

Een bad nemen kan zo zalig zijn na een lange dag om je eventjes terug te trekken en te genieten. Rustig een filmpje kijken onder het genot van een wijntje en wat lekkers te eten. Je kunt wat essentiële olie toevoegen, of een bruisbal. Een bad kan je kopen in allerlei formaten en modellen, passend bij jouw budget. Wanneer je een wat kleinere badkamer hebt, maar wel een toilet erin kwijt wil, kun je ook een bad kopen met een douche in één. 

Geef een reactie