Een nieuwe vloer voor je kantoor- of winkelruimte? Denk eens aan vinyl!

Je bent van plan een nieuwe vloer te leggen in je kantoorruimte of in je winkel? Of deze ruimte nu klein of groot is, een vinyl vloer is altijd een goed idee. Dat komt door de vele voordelen. Zeker in drukbezochte ruimtes is een vinyl vloer zeker het overwegen waard. Ontdek in deze blog waarom!

Stil, maar niet kil

We noemen het wel vinyl tegels, maar ze zijn zo stil als maar zijn kan. Zeker voor een kantoorruimte is dit een enorm voordeel. Je kent het wel, die tikkende en ploffende, afleidende geluiden van hakken en voetstappen in de wandelgangen: met vinyl is dit helemaal verleden tijd. Bovendien helpen ze ook de akoestiek te verbeteren. Maak je niet langer druk over weergalmende geluiden van schuivende stoelen en gepraat door de kantoorruimtes heen. Met een vinyl vloer kan iedereen rustig doorwerken zonder gestoord te worden en lopen klanten je winkel geluidloos in en uit. Stil wil trouwens niet zeggen kil, want een vinyl vloer houdt de warmte vast en zal dus niet koud aanvoelen.

Water- én vlekbestendig

Als er regelmatig mensen over de vloer komen (heb je ‘m?) is het ook een goed idee rekening te houden met vlekbestendigheid en slijtvastheid van het materiaal. Een vinyl vloer is hier ideaal. Koffie gemorst? Water tegen de grond? Geen probleem, even afvegen en klaar! Vinyl tegels zijn makkelijk te kuisen en de vlek zal niet in het oppervlak trekken, ook niet als die niet meteen wordt opgekuist. Toch last van een hardnekkige vlek? Gebruik dan een pH-neutraal onderhoudsmiddel om de vlek te verwijderen.

Makkelijk gelegd

Nee, je moet je zaak geen dagen sluiten voor het leggen van een nieuwe vloer, hij moet immers niet drogen. Je kan het bovendien makkelijk zelf. Waarschijnlijk kan je je nieuwe vinyl vloer gewoon over de oude plaatsen en dit quasi zonder voorbereiding. Je moet de vloer niet egaliseren en kan meteen aan de slag. Je plaatst gewoon een ondervloer bovenop de oude kantoor- of winkelvloer. Deze ondervloer zorgt voor geluidsisolatie, egalisatie en werkt ook nog eens schokabsorberend. Nadien plaats je heel gemakkelijk de vinyl tegels, klikken, afwerken en klaar is kees!

Stoere John Beton!

Een rigide vinyl vloer kan tegen een stootje, zeker in combinatie met de ondergrond die zorgt voor extra comfort, krijg je geen last van putjes of indrukking door zware meubels zoals bureaus, bureaustoelen en klasseerkasten. Voor een winkel of kantoorruimte moet de vloer vooral praktisch en slijtvast zijn. Kies voor vinyl vloeren betonlook in je gehele kantoorruimte voor een industrieel en ruimtelijk gevoel. Je kan een vinyl vloer met betonlook verkrijgen in verschillende tinten zoals ‘Caviar’ en ‘Sea Salt’ of het donkerdere ‘Oyster’. Al het goede van vinyl in een betonnen jasje, wat wil je nog meer?

Geef een antwoord