Kan jouw viervoeter de winter aan?

Deze Kerst krijgen we een onverwachte 15 graden Celsius. Maar wie buiten staat voelt in de bries dat de gevoelstemperatuur aanzienlijk lager ligt. Als mens hebben we geen vacht, dus moeten we op kleding vertrouwen. Maar dat betekent niet dat elk beestje met een vacht het niet koud heeft. Als je straks buiten staat in je jas, vraag je dan af: heeft mijn hond het niet koud? Als het antwoord ja is, is het tijd voor Hurtta.

Hurtta, lekker warm op zijn Fins

Hurtta is een merk uit Finland dat hoogwaardige wearables maakt voor jouw viervoeter. De temperaturen in Finland kunnen flink uiteenlopen, van snikhete zomers tot bar koude winters. Om die problemen te tackelen maakt Hurtta verscheidene producten om jouw hond lekker in zijn (tweede) vel te zitten. Om een zijspoor in te slaan, jun belangrijkste product zijn tuigjes die optimaal comfort te garanderen. Ook hebben ze allerlei mogelijkheden zoals een tasje voor spulletjes of een opvouwbare drinkbak die je kan bevestigen eraan. Het beestje deert het niet, jouw zakken zijn wat leger en je vergeet nooit iets mee te nemen als het al aan het tuigje zit. Ook hebben ze allerlei lampjes zodat jij en je viervoeter goed zichtbaar zijn in het donker. Ook hebben ze laarsjes voor betere isolatie of ruw terrein. Daarnaast hebben ze ook dompelbare koeling vesten voor in de zomer, of de actieve herfst hond. Bij dit laatste ligt je focus natuurlijk niet nu, maar wel iets om in het achterhoofd te houden. Het kan je hond zomaar de koeling geven om echt zijn gang te gaan.

Voor elk ras een Hurtta

Ongeacht welk ras jouw hond is, Hurtta heeft er een gepaste warmer voor. Al hun specificaties worden aangegeven, dus je kan zelf de maat opnemen voor de perfecte fit. Hurtta heeft 3 soorten warmers: De Hurtta Extreme Warmer, De Hurta Expedition Parka en de Hurtta Summit Parka. Deze zijn in oplopende volgorde van warmst naar koelst. Als vuistregel kun je stellen dat hoe actiever je hond is, hoe milder de bescherming is. Dit gaat echter niet op voor renhonden, deze weten vaak snel warmte te lozen. Dit kan een oncomfortabel resultaat opleveren in de wind. Houdt er sowieso rekening mee dat als je jouw hond alleen aangelijnd uitlaat dat de vraag of ze actief zijn zelfs invers kan worden. Honden die makkelijk warmte verliezen en het niet kunnen genereren hebben bij uitstek behoefte aan een beetje extra.

Geef een reactie