Beter je privacy online beschermen

Wanneer we het huis verlaten doen we allemaal de deur op slot. We zorgen dat de ramen dichtzijn, hebben mogelijk zelfs een alarmsysteem en zijn ons bewust dat er een kans op inbraak is. Maar tegelijkertijd leven we tegenwoordig ook steeds meer online. We doen onze legale zaken, bankzaken en belastingen allemaal via het internet op een laptop of telefoon. Daarom is het beschermen van je data op je computer, telefoon en internetdata net zo belangrijk. Maar helaas zijn heel veel mensen nalatig wanneer het gaat om het beschermen van deze data. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips om je online privacy beter te beschermen.

Dystopische toekomst

Een van de meest populaire series van het moment is Black Mirror. In deze serie zien we hoe de technologie van de toekomst maar ook van nu in de toekomst mogelijk verschrikkelijke gevolgen kan hebben. Deze serie heeft er wel tot geleid dat veel mensen tegenwoordig zich meer bewust zijn van hun online privacy en de invloed die technologie heeft op hun leven.

Camera

Een van de grootste angsten die veel mensen hebben als het om hun laptop gaat is dat hackers of mogelijk zelfs de overheid ze kan bekijken door het aanzetten van de laptopcamera. Natuurlijk is het nooit echt bewezen dat dit gebeurt, in ieder geval door de overheid, maar toch maken veel mensen zich er veel zorgen om. Een makkelijke maar effectieve manier om je hiertegen te beschermen is door een sticker over je camera te plakken als je hem niet gebruikt. Je kunt dit nog mooier doen met een webcamcover. Deze webcamcover kun je simpelweg verschuiven. Het is ook een mooi zakelijk relatiegeschenk aangezien je het logo van je bedrijf op de webcam cover bedrukken kan.

Antivirus scanner

Iets waar je tegenwoordig absoluut niet meer zonder kan is een goede virusscanner. Er zijn veel gratis virusscanners beschikbaar. Maar alhoewel dit een goed begin is, en beter dan geen enkele scanner is het toch een stuk veiliger om ervoor te kiezen een betaalde virusscanner te installeren. Twee goede opties waartussen je kunt kiezen zijn Bullguard en Norton. Allebei deze scanners beschermen je op vele fronten en zorgen er ook voor dat je computer of laptop optimaal blijft presteren. Wanneer je kinderen hebt kun je via deze programma’s bijvoorbeeld ook ouderlijk toezicht instellen zodat je kinderen geen rare of onveilige websites kunnen bezoeken. Op deze manier bescherm je je kinderen en je eigen privacy online.

Geef een antwoord