Samenwonen met mijn vriendin

 

Mijn vriendin en ik zijn al 5 jaar samen. We hebben elkaar ontmoet op de studie. Zij zat een jaar hoger dan ik. Dat kwam soms erg handig uit. Ik kon oude verslagen van haar lenen en ze kon mij helpen met mijn tentamens. We zagen elkaar ook gezellig elke dag op de universiteit. Vooral in de pauzes namen we tijd voor elkaar. Samen lunchen of even een bakje koffie doen. In de weekenden ging ik vaak terug naar mijn ouders. Zij wonen in Drenthe, dus dit was een aardig eindje met de trein. Dan miste ik mijn vriendin wel veel in het weekend. Daarom hebben we na onze studie besloten om samen in Utrecht te gaan wonen. Dit ligt in het midden van onze werklocatie en onze ouders. Dit was voor ons beide onze eerste koopwoning, we zijn er ook nog steeds erg blij mee.

 

Nieuw schilderij

Vorige maand kwam mijn vriendin thuis met een nieuw schilderij. Het was een prachtig schilderij met een rode achtergrond en een ondergaande zon. Wij zijn beide heel erg gesteld op de natuur. Samen hebben we daarom ook al vele vakanties doorgebracht in de buitenlucht. Ieder jaar kamperen we samen met hemelvaart. We zoeken keer op keer een nieuwe camping in Nederland. Vaak een camping waar we lekker kunnen wandelen in de nabije omgeving. Samen wandelen we dan al in de vroege ochtend het bos in. We wandelen dan een aantal uren en stoppen vaak bij een mooi plekje om te lunchen. Mijn vriendin is een ster in het inpakken van de picknickmand. Deze zit vaak vol met allerlei lekkernijen. Omdat we beiden dus zo gek op de natuur zijn vonden we dit schilderij echt prachtig.

 

Belichting

We hingen het direct op in ons nieuwe huis. Aan de lege muur boven de eettafel. Helaas zagen we in de namiddag dat hij in een donkere hoek hing. Hierdoor kwamen de kleuren niet zo mooi uit en oogde het niet zo mooi als dat hij was. Ik kwam op het idee om

gu10led spots in het plafond te installeren. Ik bestelde ze diezelfde avond nog. Nadat ze waren geleverd hebben we samen geïnstalleerd. Het leuke aan deze spotjes is dat je ze kan kantelen. We waren die hele avond aan het uitproberen wat de mooiste belichting was. Na veel uittesten hebben we een mooie stand gevonden. Hierdoor werd het schilderij extra mooi belicht en sprongen de kleuren er veel beter uit. Sindsdien eten we elke avond lekkere maaltijden aan de tafel met het goed belichte schilderij erboven.

Geef een reactie