Feitjes over heren ondergoed

 

Er zijn veel verschillende soorten ondergoed zoals losse boxers, strakke boxers, heren strings en nog veel meer. Er is online enorm veel te vinden over ondergoed mannen. Wij hebben drie interessante feiten voor je op een rij gezet. 

De allereerste onderbroek

Het oudste voorbeeld dat we kennen van herenondergoed is de leren lendendoek. De eerst geschiedenis van ondergoedbekende voorbeeld hiervan komt naar schatting uit begin 3000 v.Chr. Dit was de eenvoudigste vorm van ondergoed dat om de heupen en de lies wordt gedragen. Daarbij is de eerste kleding die de mens droeg ook de onderbroek. Zelfs nog vroeger dan dat bestaat het vermoeden dat er planten werden gebruikt ter bescherming van de edele delen. Maar deze lendendoek lijkt het prototype te zijn voor een losse broek die hierop volgde, genaamd de Braies in de mode kwam. Deze wijde broek die vrij hoof gedragen werd was populair in de middeleeuwen.

Kan ondergoed schadelijk zijn?

Als je een lossere boxer of een boxer met een zogenaamde Cup draagt, zal je sperma meer pitondergoed-sperma krijgen. Dat is de essentie van een studie van Harvard die gepubliceerd werd in het tijdschrift Human Reproduction Wednesday waarin staat dat mannen die losser ondergoed dragen een hoger aantal spermacellen en betere zwemmers hebben dan mannen in strak ondergoed. Een nog betere oplossing is om te kiezen voor herenondergoed met de zogenaamde Cup, dat is een speciaal vakje die de testikels iets van het lichaam houdt waardoor de temperatuur nog lager blijft. De studie onderzocht de potentie van 656 mannen tussen 32 en 39 en ontdekte dat jongens die boxershorts droeg een 25 procent hogere concentratie sperma en 17 procent hogere spermatellingen hadden. Bovendien waren hun jongens meer 'beweeglijk', in andere woorden: in staat om door het vrouwelijke voortplantingssysteem te zwemmen en de spreekwoordelijke finish te halen, aldus onderzoekers.

Vrouwen zien mannen het liefst in een strakke boxer

Als man vraag jij je vast wel eens af welk ondergoed een vrouw het mooiste vindt. Wat moet je nou dragen als je echt indruk bij een vrouw wilt maken? Een man met stijl vindt dat ondergoed net zo goed bij zijn outfit hoort als de kleding die er overheen valt. Maar een bekende uitspraak is: over smaak valt niet te twisten. Eén antwoord kunnen we dus niet geven. In een Amerikaanse onderzoek werd onderscheid gemaakt tussen boxer brief vs. de boxershort. De laatste is de ruimere en slobberige variant (bah) van een boxer terwijl de boxer brief een strakke boxershort is. In Nederland en België geven wij beide modellen dezelfde naam. Verrassend was hoe eenduidig deze vrouwen hierover waren: van al het herenondergoed ziet een verpletterende meerderheid van bijna 70% ziet de man het liefst in een strakke boxershort!

Geef een reactie