Dit moet je weten als je een verlovingsring gaat uitzoeken

Menig man denkt dat het niet lastig is om een verlovingsring voor zijn partner te vinden. Het aanbod is door de jaren heen namelijk alleen maar groter geworden. Veel mensen zien dit als een voordeel, maar de ervaring leert dat dit vaak een nadeel is. Waarom? Omdat je keuze hebt uit veel meer ringen. Dit maakt het niet makkelijker om een keuze te maken. Hierdoor gaan sommige mannen de fout in bij het uitzoeken van een verlovingsring. Dit wil je uiteraard voorkomen. Jouw partner moet namelijk onder de indruk zijn van de ring. Om jou te helpen de perfecte ring te vinden, vertellen we je hier wat je moet weten als je een verlovingsring uit gaat zoeken.

Verlovingsringen zijn er voor ieder budget

Sommige mensen denken dat zij zich geen verlovingsring kunnen veroorloven. Toch is dit vaak wel het geval. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoeveel geld je uitgeeft aan deze ring. Vaak wordt al snel aan bedragen van boven de 1000 euro gedacht, maar er zijn ook goedkopere verlovingsringen. Zo is een verlovingsring zonder steen bijvoorbeeld goed betaalbaar. De ring beschikt weliswaar niet over een diamant of edelsteen, maar dit betekent niet dat het geen moderne verlovingsring kan zijn. Veel mensen kiezen vandaag de dag namelijk voor een ring zonder steen.

Is er een behoorlijk budget? Dan wil je een bijzondere verlovingsring kopen. Je doet namelijk geen aanzoek aan de eerste de beste persoon, maar aan de liefde van jouw leven. In dat geval kom je zeer waarschijnlijk uit bij een verlovingsring met diamant. Deze ringen zijn er in verschillende varianten. Zo kun je kiezen uit een ring met een grote diamant, maar er zijn ook ringen met meerdere (kleine) diamanten.

Onderschat het belang van de ringmaat niet

Een veelgemaakte fout bij een verlovingsring kopen is dat mensen de ringmaat van hun partner niet weten. Men denkt regelmatig dat dit niet zo belangrijk is. Dit is een misvatting. De ringmaat is namelijk één van de belangrijkste dingen bij het uitzoeken van een verlovingsring. Koop je een te kleine ring? Dan past deze niet om de vinger van jouw partner. Je slaat een flinke flater als dat gebeurt. Een te grote ring is ook niet wenselijk. De ring zit dan losjes om de vinger van jouw partner, waardoor zij hem mogelijk verliest.

Zorg daarom dat je de ringmaat van jouw partner weet alvorens je een verlovingsring gaat kopen. Je kunt deze maat zelf opmeten. Gebruik hiervoor en rolmaat of meetlint. Richt je altijd tot de binnenmaat van de ring. Bang dat je een foutje maakt? Ga dan met een ring die recent door jouw partner gedragen is naar een juwelier. Hierdoor weet je binnen de kortste keren wat de exacte ringmaat is.

Koop de ring bij een erkende verkoper

Verlovingsringen kun je tegenwoordig op verschillende plekken kopen. Zo kun je onder meer bij de juwelier in de buurt langsgaan. Veel mensen richten zich daarnaast tot het internet. Online worden namelijk ook talloze verlovingsringen aangeboden. Zorg er altijd voor dat je een verlovingsring of verlovingsringen set bij een erkende verkoper koopt. In dat geval ben je namelijk verzekerd van een ring van hoogwaardige kwaliteit. Mocht er toch iets mee zijn, dan kun je er vaak mee terug. En dat is wel zo prettig, want voor de meeste mensen is een verlovingsring een flinke uitgave.

Geef een antwoord