Belangrijk moment? Verstuur een kaartje!

Het klinkt zo cliché, maar het is nog steeds ontzettend waar. Het ontvangen van een kaartje in je brievenbus zorgt voor een warm gevoel bij zowel verzender als ontvanger. In een tijdperk waarin het makkelijk is een foto van je pasgeboren kind of de achttiende verjaardag van je oudste kleindochter via Whatsapp te delen, wordt een kaartje extra bijzonder. Online vind je tientallen opties en je kan je kaart zo persoonlijk maken als je zelf wilt. In dit artikel geven we je een paar tips voor bijzondere kaartmomenten.

 

Deel de geboorte van je kind

Een geboortekaartje is een bijzondere herinnering aan de geboorte van je baby. Met deze kaart maak je vaak ook meteen de naam, het geslacht en de geboortedatum van je kind bekend. Begin met een idee voor een ontwerp. Populaire thema’s voor hippe geboortekaartjes zijn bijvoorbeeld astrologie, bloemen of jungle-elementen. Wil je er wel of geen foto op van je baby? Aan informatie zet je in ieder geval de naam van je zoontje of dochter op de kaart, naast de geboortedatum. Vergeet ook niet je eigen naam en die van je partner te vermelden en eventuele broertjes of zusjes. Zo weet de ontvanger van wie de kaart komt! Daarnaast kan je bijvoorbeeld het gewicht, het tijdstip en een paar mooie woorden erop zetten. Het is ook handig om te vermelden of jullie wel of geen bezoek wensen te ontvangen.

 

Uitnodigen versturen voor je huwelijk

Een huwelijk is een bijzondere gebeurtenis en je wilt je geluk graag delen met vrienden en familie. Zet de sfeer met een uitnodiging in de stijl van jullie huwelijk. Deze stijl kan je vervolgens ook weer terug laten komen in jullie menukaarten en tafelkaartjes. Vermeld op de kaart in ieder geval de namen van het bruidspaar, de praktische informatie over jullie huwelijk en eventueel een routebeschrijving. Vernoem ook of er wel of geen feest daarna is en vergeet niet om een RSVP te vragen. Zo weet je wie er wel en wie er niet kan komen.

 

Of gewoon zomaar een kaartje

Naast de duidelijke belangrijke momenten in het leven, zijn er nog veel meer kleine geluksmomentjes. Vergeet ook deze niet af en toe met je vrienden en je familie te delen. Een klein kaartje is zo gestuurd en wie weet maak je er wel iemands dag mee.

 

Kortom, bij het delen van een belangrijk moment hoort een kaart. Denk bijvoorbeeld aan communie kaarten. Ontwerp jij er zelf eentje of ga je voor een online design dat je zelf aan kan passen?

Geef een antwoord