Online een verjaardag vieren tijdens covid 

100% covid-proof je verjaardag vieren? Nu grote feesten weer afgeraden zijn en de covidbesmettingen opnieuw de pan uit swingen, zitten we straks misschien wederom aan huis gekluisterd. Ben jij komende maand jarig en wil je toch een leuk en origineel feestje kunnen geven? Dat doe je toch gewoon online?

Online vieren

Is je beste vriend jarig en ben jij verantwoordelijk voor de organisatie? Naast een leuke verjaardagskaart voor een man kan je hem ook verrassen met een online verjaardagsfeest. Zeker als er iemand in jullie bubbel positief heeft getest, is het een originele én bovenal veilige manier om toch van elkaars ‘gezelschap’ te genieten. Het is misschien op het eerste gezicht wat onwennig, maar aangezien virtual reality helemaal in de lift zit, en we de dagelijkse online Zoom- en Google Meet-vergaderingen tegenwoordig niet meer kunnen bijhouden, kunnen we ook de lijn doortrekken en zien wat geeft zo’n online feest. Origineel is het zeker en vast.

En de winnaar is…

Hip hip hoera! Als jarige kom je natuurlijk altijd als winnaar uit de bus, maar je kan er nog een extraatje tegenaan gooien: wie slaagt erin zijn achtergrond het leukst te versieren met feestelijke slingers, hoedjes, ballonnen en kleurrijke vlaggetjes? Zorg dat dit online verjaardagsevent er zo vrolijk mogelijk uitziet. Neem een printscreen van het hele gebeuren – in één klap heb je meteen ook een leuke post voor op je socials – of record het hele event als herinnering voor later. Laat de vriendengroep beslissen welk schermpje op Zoom er het leukst uitziet en stuur de winnaar een klein cadeautje toe.

DJ en barman van dienst

Heeft de hele groep al zijn persoonlijke felicitatiekaarten verstuurd naar de jarige? Hij zal verrast zijn dat hij zoveel kaartjes krijgt, als dat niet fijn? Daarna is het tijd voor de volgende stap: het online feestje in gang zetten. Kies voor de jarige een leuke playlist en luister hier gezamenlijk naar. Dansje placeren met een lekker drankje erbij? Da’s niet zo vanzelfsprekend op een online event. Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Wonen je vrienden dichtbij? Dan kan je het leuk aanpakken en een barman van dienst zijn ronde late doen met een goedgevulde biermand. Geef hem of haar ook de opdracht om een cocktail te maken voor de deur. Er zijn heel wat opties. Ook wie wat verder woont, mag geen dorst krijgen. Stuur hen een gin tonic pakket op, zodat ze thuis zelf een lekkere cocktail kunnen maken.

Geef een antwoord