Waarom een stock Volkswagen of Audi waar voor je geld is!

Volkswagen geldt voor menig autoliefhebber als toonbeeld van bereikbare degelijkheid. Van zorgeloze hippiebusjes tot zakelijke Sedans: dit oer-Duitse merk geeft kopers steevast waar voor hun geld. Klopt deze bewering anno 2022 nog steeds? Je leest het in dit artikel!

The People’s Car

Goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Als businessmodel valt daar weinig op af te dingen. De fabrieken, met Wolfsburg als thuishaven, fabriceren de ene degelijke vierwieler na de andere. Ook qua prijs zitten ze steevast een pak onder hun gerenommeerde, premium segment landgenoten. Terwijl de kwaliteit quasi even hoog scoort. Ok, exuberante luxe is voor een Volkswagen minder relevant; het is dan ook de People’s Car, niet een statussymbool voor overbetaalde CEO’s.

Stock Volkswagen auto’s: Deutsche Gründlichkeit

Vergis je niet: ‘het volk’ verwacht natuurlijk ook genoeg rijplezier. Dat biedt de doorsnee Volkswagen in overvloed. Prestaties, design en algemene kwaliteit liggen hoog. Doorgaans heeft dit te maken met de grote aandacht die het merk besteed aan een comfortabel koppel: de pure trekkracht, zeg maar. En dat niet alleen: die puike prestaties verenigen de Duitsers met zuinige motoren, prettige interieurs en maximaal rijplezier. 

Meest populaire stock Volkswagen-modellen

Volkswagen Golf

De Golf is de populairste Volkswagen tot nu toe. Niet duur in aanschaf en reparatie maar vooral leuk om mee te rijden! Ze hebben een comfortabel interieur en een functioneel hatchback-ontwerp. Koppel dit aan een uitgebreid aantal standaard opties en je hebt een ware allemansvriend!

Volkswagen Jetta

De Volkswagen Jetta is een bekende vierdeurs Sedan. Het is geen grote luxe, wel een degelijk gebouwde en betrouwbare gezinsvriendelijke auto tjokvol standaard veiligheidsvoorzieningen. Elk VW Jetta-model heeft verrassend veel ruimte voor passagiers. De meeste stock Volkswagen Jetta modellen hebben ook een premium geluidssysteem: een niet te onderschatten extra tijdens lange ritten met het gezin.

Volkswagen Tiguan

Geen blingbling, wel een werkpaard. De VW Tiguan is een uiterst praktische SUV. Het interieur ziet er misschien gewoontjes uit, maar het bulkt van pure kwaliteit en goede smaak. Veel ruimte voor passagiers in beide rijen. De stoelen zijn groot en ondersteunend en ook de laadruimte is exuberant.

Rijden met een VW Tiguan gaat verrassend soepel voor zo’n grote wagen. Af en toe een off-road avontuurtje? Daar draait deze frisse krachtpatser zijn hand niet voor om!

Wie voor een vergelijkbaar budget nog meer luxe zoekt, komt al gauw uit bij een Audi q7 tweedehands, Mercedes GLE of een BMW X5.

Geef een antwoord