Samen het kantoor schoonmaken

Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik een baan als online marketeer bij een middelgroot recruitment bedrijf in Amsterdam. Het was een hele leuke baan vooral dankzij leuke en gezellige collega’s. Er werkten ongeveer dertig mensen bij het bedrijf. Een van de dingen die erg fijn was aan het werk was het feit dat we dagelijks een gezamenlijke lunch hadden met alle werknemers. Deze lunch werd door het bedrijf betaald dus dat was al erg fijn maar het zorgde tegelijkertijd ook voor betere banden onder de werknemers. Maar aangezien wij dagelijks een lunch hadden en een keuken hadden zorgde dit ook voor veel rommel.

Vooral in het begin toen ik er ging werken was het best nog een vraag wie de overblijfselen van de lunch zou opruimen. Het koste een tijdje om een systeem op te zetten om het kantoor netjes te houden. Uiteindelijk hadden we hiervoor een uitstekend systeem ontwikkelt. Daarom bespreek ik in dit artikel de beste manieren waarop je bij jouw bedrijf samen het kantoor kunt schoonhouden.

Keuken en tafels schoonhouden

Als je dagelijks samen luncht bij het kantoor is het de vraag wie alles opruimt. Als hier geen regels over worden gemaakt dan zullen altijd dezelfde mensen schoonmaken en altijd dezelfde mensen gewoon weglopen zonder mee te helpen. Je kunt dit conflict loos oplossen door de verantwoordelijkheid van het afruimen van de tafel na de lunch elke dag bij een verschillende afdeling te leggen.

Zo hadden wij een verdeling waar op de ene dag sales, op de andere dag marketing en op weer een andere dag management verantwoordelijk was voor het afruimen van de tafel. Op deze manier kun je samen met de rest van het bedrijf zorgen voor een schoon kantoor en een fijne eetgelegenheid.

Afvalbakken

Voor een schoon kantoor zul je natuurlijk ook goede afvalbakken nodig hebben. Dagelijks zul je de vuilnisbakken moeten legen. Ook hier kun je gemakkelijk een verdeling maken met de rest van het bedrijf. Wanneer je afvalbakken kiest ga voor pedaalemmers aangezien deze het fijnst zijn om te gebruiken. Voor de verdere schoonmaak van het kantoor is het waarschijnlijk een goed idee om een schoonmaakbedrijf in te huren die een keer per week alles goed schoonmaken. Op deze manier zorg je ervoor dat het kantoor netjes blijft en dit zorgt ook weer voor een beter sfeer en goede productiviteit. En dat is natuurlijk ontzettend belangrijk als je een goed draaiend bedrijf wilt hebben met een gezellige sfeer.

Geef een reactie