Een auto die bij je past

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto is het altijd maar de vraag welke auto je koopt. Doe ik er goed aan om een nieuwe auto te kopen en waar begin ik met mijn zoektocht. Veel vragen en antwoorden kun je vinden op het internet. Maar ook bij de diverse autodealers krijg je antwoord op al je vragen. Wij speuren alvast het internet af om te kijken wat de beste keus is.

Privé of zakelijk

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is of je de auto voor privé of zakelijk gaat gebruiken. Veel mensen kopen een auto voor privé gebruik maar gebruiken hem later ook om van en naar het werk te rijden. Indien je een zakelijke auto koopt moet je op meer aspecten letten.

Wij zoomen in op de privé auto. Dit is de meest voorkomende auto en dus het makkelijkste om te vergelijken. Nu moeten we erbij zeggen dat er niet heel veel verschillen zijn tussen een privé en een zakelijke auto. Behalve dat je een zakelijke auto vaker in de lease treft.

Check de auto

Indien je de een mooie auto op het oog hebt, is het verstandig om de auto volledig na te checken. Dit kan gemakkelijk op kenteken en online. Je kan alle gegevens van de auto opvragen. Hier moet je weliswaar voor betalen maar dan heb je ook wel een heel uitgebreid rapport. Heeft de auto schade gehad, een groot ongeluk, is de apk niet verlopen, zijn er andere bijzonderheden. Alles tref je aan in het rapport. Ditzelfde geldt als je een ander voertuig koopt. Check het voertuig na. Of het nu gaat om een brommer, auto, motor of zelfs bij een vrachtwagen kopen. Er zijn veel vergelijkingssite op het internet waar je allerlei informatie vandaan kan halen. Let ook op de kilometerstand. Tegenwoordig is het een fluitje van een cent om de kilometerstand naar achteren te draaien zodat het lijkt alsof de auto minder kilometers heeft gelopen. Op internet kan je dit makkelijk en snel controleren. We snappen dat je niet overal verstand van hebt maar toch is het verstandig om op, onder en in de auto te kijken. Doe de kofferbak open en kijk deze helemaal na. Ga onder de auto liggen en kijk of je geen gekke of losse dingen ziet. Doe de motorkap open en controleer of alles er netjes en schoon uitziet. Indien je twijfelt vraag dan of je een expert mag inschakelen om de auto volledig te laten controleren. Aan de reactie van de verkoper kan je meestal wel achterhalen of de auto in goede of in slechte staat verkeerd.

Geef een reactie