Beter horen door een gehoorapparaat

Het gehoor is, naast voelen, zien, ruiken en proeven, één van je vijf zintuigen. Het is dan ook een belangrijk communicatiemiddel en het kan ontzettend vervelend zijn als jouw gehoor, of dat van een ander, minder goed werkt. Als je gehoor minder goed werkt, kun je er voor kiezen om een gehoorapparaat te kopen. Maar een gehoorapparaat kopen doe je natuurlijk niet zomaar, daarom wordt in deze tekst verder ingegaan op gehoorapparaten.

Soorten gehoorapparaten

Er zijn verschillende soorten gehoorapparaten op de markt. Ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten. Zo kun je een apparaat aanschaffen als je nog niet heel erg last hebt van gehoorverlies, maar ook als je dit wel hebt. Doorgaans zijn er dan ook vier soorten te onderscheiden. Te beginnen met het onzichtbare gehoorapparaat. Deze wordt volledig in je gehoorgang geplaatst, waardoor het haast onzichtbaar is. Met behulp van een app op je telefoon kun je de instellingen aanpassen. Daarnaast bestaat het in-het-oor gehoorapparaat. Ook deze worden volledig in je gehoorgang geplaatst. Doordat de speaker in je gehoorgang zit, hoor je een helder en duidelijk geluid. Als derde bestaan er gehoorapparaten met een luidspreker in het oor. De luidspreker zit in je oor en het apparaat wordt achter je oor geplaatst. De geluidskwaliteit is daardoor beter. En tot slot, achter-het-oor gehoorapparaten. Dit soort is een van de meest bekende gehoorapparaten. De luidspreker zit achter je oor en door middel van een dun slangetje wordt het geluid naar je trommelvlies gestuurd. Deze apparaten kunnen grotere batterijen aan en bieden extra opties, zoals Bluetooth.

Een juiste keuze maken

Zoals je in de bovenstaande tekst hebt kunnen lezen, zijn er een aantal soorten. Er is daardoor voor ieder wat wils. Gehoorapparaten ontwikkelen zich redelijk snel. Zo kun je eventueel kiezen voor kunstmatige intelligentie bij je gehoorapparaat. Deze technologie zorgt ervoor dat het apparaat jouw luister voorkeuren en jouw luistergedrag zal onthouden. Door middel van een app, kun je automatisch het apparaat in je oor aanpassen. Het ene gehoorapparaat kent dus de nieuwste technieken en weer anderen versterken enkel het geluid. Toch zijn alle gehoorapparaten voorzien van een aantal basis technieken. Het hangt er dus vanaf wat je nodig hebt, welk gehoorapparaat het meest geschikt is. Als je houdt van een gehoorapparaat dat gemakkelijk is in het onderhoud, makkelijk schoon te maken is en prima zijn werk doet, dan kun je bijvoorbeeld het achter-het-oor gehoorapparaat overwegen. Je hoort met dit apparaat vooral de hoge tonen weer beter. Dit kan ontzettend handig zijn in het verkeer. Afhankelijk van de kwaliteit van je gehoor vind je sowieso het perfecte gehoor toestel.

Geef een antwoord