Jongensspeelgoed

Wij hebben een zoon en een dochter. Een wereld van verschil maar o zo leuk. Een echt koningspaar, zo noemen ze het. Er zijn een aantal duidelijke verschillen tussen een jongen en een meisje. Niet alleen het geslacht maar ook het gedrag.

Iedereen hetzelfde

Op het moment dat je kindje geboren is waan je je op een roze of blauwe wolk. Geen enkele baby is hetzelfde. De eerste weken, zelfs maanden, zijn alle baby’s afhankelijk van hun moeder. Elke 3 uur moet je je baby voeden. Of dit nu borstvoeding of flesvoeding is. Langzamerhand leren de baby’s steeds meer en krijg je meer interactie.

Na ongeveer 2 weken gaat je baby wazig zien en herkent hij contouren. Je stemt herkent hij al vanaf het moment dat hij geboren is. De hechting tussen moeder en kind is erg belangrijk. Je geeft je baby een veilig gevoel. Het is namelijk een hele stap om vanuit de veilige warme buik de grote wereld in te stappen. Elke baby maakt dezelfde stappen (ook wel sprongen genoemd) de eerste levensjaren. De ene baby is sneller dan de andere. Dit heeft niet alleen met het geslacht te maken maar ook met de ontwikkeling van je baby zelf. Het karakter. Over het algemeen zijn meisjes sneller met de sprongen dan jongens. Maar houd je hier niet aan vast. Iedereen ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en niets is slecht of fout.

Verschillende interesses

Jongens en meisjes hebben op latere leeftijd, dit begint al vanaf ongeveer 1 jaar, verschillende interesses. Zo zijn meisjes wat zachtaardiger en vinden ze allerlei dingen die te maken hebben met het moederschap interessant. Spelen met een pop. Zachte knuffels en kussentjes. Knutselen en tekenen. Meisjes spelen graag ‘vadertje en moedertje’ en je ziet duidelijk dat ze graag zorgzaam willen zijn. Dit geldt uiteraard niet voor elk meisje. Je hebt natuurlijk ook meisjes die graag met poppen spelen maar buiten maar al te graag in de modder kliederen en in bomen klimmen. Ieder kind is uniek en heeft zijn en haar eigen smaak en voorkeur. Waar je voor je dochter sneller poppen koopt zal je voor je zoon een auto, trein en graafmachines kopen. Jongens houden over het algemeen meer van voertuigen. Het rijdt, je kan er tegen duwen en het beweegt. Tevens is het van hard materiaal gemaakt wat de interesse weer wekt bij jongens. Bij jongens zul je dus sneller zien dat ze ontdekken hoe hard iets is en hoe ze ermee om kunnen gaan. Ze gooien en slaan sneller met spullen om te ontdekken wat het is. Zo heeft iedereen zijn en haar eigen interesses.  

Geef een reactie